M I S S E Z Z A T I E
HOME ABOUT STUFF DASHBOARD follow




Hi, Assalamualaikum. I'm Izzati, sweet 18. DONE SPM THIS YEAR! Alhamdulillah.. Thanks Allah. Thanks for visit;


DE' PAST







IKHLAS DARI HATI
Sunday, July 27, 2014 | 2 comment(s)

Selamat Hari Raya, 
kepada saudara serta saudari
Setahun hanya sekali,
Merayakan hari yang mulia ini..
haha..



Assalamualaikum Ya pembaca blog ini. Terima kasihlah sudi meluangkan masa korang. Harap-harapnya datang ler lagi. Ya Allah, rindu betul dengan blog ni. Hampir sebulan ke dua bulan tak buka. Banyak homework. Bila ada masa lapang, rasa malas lak nak buka..haha.. Kerja rumag untuk hari raya ni, nasiblah tak banyak. Boleh lah buat last day ke nanti...hehe..

Yup, Insha Allah esok nak raya. Rasa macam sekejap je ramadhan tiba. Hari ni lah last day puasa yang ke-29 untuk tahun ini. Tahun lepas 30.. Apa-apa pun, Alhamdulillah kita semua dapat mengahadapi ramadhan tahun ni dan mengakhirinya juga. Jangan pula, lepas habis ramdhan, hilang semua kebaikan dan amal jariah yang kita buat masa puasa. Buka aurat sana sini, tak solat, bergaul dengan bukan mahram tanpa rasa malu. Masa puasa, pandai pula jaga tatatertib. Bila dah habis? Raya tetap raya. Jangan lupakan yang wajib pula!

Tahun ni saya raya kat selangor je.. Saya mana ada kampung.. Hurmm, sedeyh~~.. Tengok kawan2 yang lain balik kampung. Kumpul ramai-ramai, masak sama-sama, buka puasa sama-sama.. Bestnya..haha.. Teringin nak suasana yang kepoh macam tu. Tahun ni macam tak bersemangat sangat lak nak raya. Entah ler. Sebab tak ramai saudara mara yang datang bertandang masa raya nanti kot. Setiap tahun, saya beraya kat rumah nenek belah ibu, dekat je ngan rumah saya. Ramai ler saudara mara datang beraya. Tahun ni diorang balik kampung masing2... Mesti sunyi sikitlah.. haha..

Saya nak mengucapkan selamat Hari Raya Aidilfitri Minal 'Aidin Wa-faizin. Maaf zahir dan batin. 
Maaf andai ada ;- 
Tersilap kata
Terkasar bahasa
Tersalah bicara
Termarah tak semena mena
Terluka di mana-mana
Tergedik dengan sesiapa
Terhappy tiba-tiba
Termoody bila-bila 
Tersakit hati entah kenapa
Maap kan saya! hehe. 
Happy Eidulfritri Pal! Love ya.