M I S S E Z Z A T I E
HOME ABOUT STUFF DASHBOARD follow




Hi, Assalamualaikum. I'm Izzati, sweet 18. DONE SPM THIS YEAR! Alhamdulillah.. Thanks Allah. Thanks for visit;


DE' PAST







EXAM + STRESS = INGIN BERJAYA + KEGEMBIRAAN
Friday, May 16, 2014 | 3 comment(s)

Assalamualaikum..



Exam!! hmmm.. Biasalah.. sebelum cuti semesta pertama, mesti akan ada exam kan.. Tahun ni kita Form 4 dan memang terasa stressnya bila exam. Saya ambil sains tulen. So, kena work hard on subjek sains fizik, bio, chem. Sebenarnya, masa form 3, tak lah stress sebegini. Bila masuk form 4, entahlah. Sejak exam dua minggu ni, memang langsung tak cukup tidur. Ok! Memang saya study last minute. Tapi untuk subjek teras lah. Yang elektif seperti bio, fizik, chem dan add math awal2 dah study. Subjek teras ialah bm, bi, sejarah, math modern dan agama Islam. Fuh~ Bertambah anaknya. haha.. Sebenarnya, tak adalah susah mana pun. Cuma kena faham fakta dan logik.

Tapi, inilah sikap PEMALAS dalam diri. Tak nak study lebih awal dan secara consistent. Padan muka kau *kedebuk*.. ok! Tak kan buat lagi tahun depan... EH?!! Tahun depan? haha.. hmm... Next year SPM.. No words can describe my feeling. I feel like bla..bla..bla..bla..bla..bla.. *kehkeh*

Ok! Back to our topic. So, bila esoknya tak de exam yang macam tak perlu nak hafal banyak2, saya tidur awal lah malam tu. Saya jenis tak boleh belajar petang sebab petang saya duduk rumah nenek sementara parents kerja. Then, malam baru balik rumah. Rumah nenek selalunya bising dan tak berapa selesa sangat nak belajar sebab rumah nenek tak ada meja yang selesa nak belajar. Ada pun meja besar kat ruang tamu. Tu pun depan TV. Nanti kalau ada orang tengok tv, macam mana nak belajar?!!.. dan, waktu petang adalah waktu main.. hehe.. Susah nak fokus *eeee.. yelah tu*.. hehe.. Sebab tu saya belajar malam.. Tenang, sunyi tanpa pencemaran bunyi. hmm.. tapi belajar waktu malam, buat saya cepat lapar. Sebab tu sekarang dah gemuk sikit.. hohoho.. sikit je k..

Now, exam hanya tinggal dua minggu je lagi. ARGH!!! Can't wait the end of the day!! .. huh~ Doakanlah saya supaya tenang dan bersabar dalam menghadapi dugaan exam ni. YA ALLAH! Memang penat + stress.. Apa2pun saya still boleh adapt semua ni. Bertabahlah wahai Izzati sayang..