M I S S E Z Z A T I E
HOME ABOUT STUFF DASHBOARD follow




Hi, Assalamualaikum. I'm Izzati, sweet 18. DONE SPM THIS YEAR! Alhamdulillah.. Thanks Allah. Thanks for visit;


DE' PAST







#1 Update Masa Bosan
Sunday, April 6, 2014 | 0 comment(s)

Assalamualaikum.:-)
Dah lama tak mengupdate.. Rindu tak uolss?!! Haha..



Pagi tadi my cousin daripada London alhamdulillah selamat sampai ke Malaysia. Mereka bukan bercuti ya! Tinggal sana untuk 4 tahun  je pastu balik sini sebab suami dia kerja kat airport. Tak tahu kerja apa tapi yang pasti bukan pilot atau steward ya! Hehe.. Dtg sini pun saja saja.. Bercuti.. Dah lama tak balik. Anak dia yang bongsu tu pun dah pandai cakap inggeris. Yelah, budak2 cepat belajar sikit. Datang rumah tadi pun cakap inggeris..haha.. Adalah slang british tu skit.. Tapi bukan totally fasih lah, still boleh cakap melayu. Ni ho gambo dio..


Yang pakai tudung tu comel kan? Hehehehe.. Rindu budak montel tu giler2.. Memang dah kurus lah dia sekarang.. Dulu bolehlah dikatakan berisi sikit.. haha.. Kat London mana tak makan nasi kan.. Sepanjang kat rumah, membebel je dia.. Dengan slang english british dia tu, hahaha. Kadang2 malas nak layan.. But one word saya belajar drpd dia ialah 'silly'.. Kalo kat Malaysia 'silly' tu maksudnya bodoh, tak pandai. Tapi kat sana 'silly' tu maksudnya kelakar.. haha.. Nak marah je bila mula2 dia cakap, pastu baru tahu..oooooo....

Diorang duduk sini 2 minggu je.. Pastu baik London.. Hmmmm.. Teringin nak ikt diorang pegi London. Nak juga merasa naik kapal terbang..hmm hehe In Sya Allah suatu hari nanti.. AMIN.. Kenalah belajar rajin2 supaya dapat pegi oversea.. Tak kesahlah mana2 pun.. hehehe.. Esok tak sabar nak main dengan budak debab ni..