M I S S E Z Z A T I E
HOME ABOUT STUFF DASHBOARD follow




Hi, Assalamualaikum. I'm Izzati, sweet 18. DONE SPM THIS YEAR! Alhamdulillah.. Thanks Allah. Thanks for visit;


DE' PAST







!! SELAMAT HARI RAYA !!
Thursday, August 8, 2013 | 0 comment(s)

Assalamualaikum!!

with my sister (kanan)

Yeah! Hari ini merupakan 1 Syawal.. Betapa gembiranya hati.. Setelah sebulan berpuasa dan hari ini merupakan hari kemenangan kita dengan menyambut syawal.. Betapa sedihnya hati tatkala Ramadhan menghilang.. Entah masih sempat atau tidak untuk kita menyambutnya lagi pada tahun hadapan.. Cukupkah amalan kita selama sebulan ini?.. Ha! Nanti lepas habis raya ni cepat2 tau ganti puasa.. Jangan tunggu last minit, nanti diri yang susah!...

Tahun ini saya beraya macam biasalah, dekat Sungai Buloh jer.. Yelah, arwah nenek belah ayah dah lama tak ada *al-fatihah*.. Jadi dah jarang balik kampung. Balik pun time raya jer. Tapi adik beradik abah tinggal dekat sana, Hulu Langat. Sekarang ni tinggal nenek belah ibu yang ada kat Sungai Buloh.. Tapi kat sini memang MERIAH giler-giler.. Adik beradik nenek saya memang ramai, yang bongsu pun masih umur 40-an.. Jadi, setiap 1 Syawal, memang tak ada tempat lain lagilah, mereka akan SERANG rumah nenek saya. haha.. Lagipun nenek saya yang paling tua *tapi masih bertenaga tau.. Alhamdulillah* ''Tapi penat kena basuh pinggan dan cawan.. huhu''~  Tapi, memang happening habis, nak-nak adik-adik nenek saya memang banyak mulut kan.. memang bestlah.. Tapi anak2 diorang suma dah besar.. Tak ada yang sebaya ngan saya, memang tak ada nak dibuat geng! huhu..

Today pun balik Hulu Langat sekali.. Ingatkan balik raya kedua, petang td terus bergegas ke sana.. Raya kedua pergi merayau kat Langatlah. Pergi rumah sedara ibu.. Duit raya?? hmm.. banyak jugaklah.. Yelah, sedara ramai.. Tapi, perut ni hah~ haish! kata nak diet, tp makang banyak pulak.. haha~ Banyak juga lauk hari ini.. Saya 'meng'listkan ya~ uhuk! uhuk! Ayam masak merah, rendang, nasi impit, nasi tomato, laksa, ayam kurma, sup tulang, kuih2 dan cokolat.. pergh ~ hmm.. ada lagi tak?!! hehe.. Tapi, habis juga makanan tu!

Apa2 pun saya nak wish:

Selamat Hari Raya  Maaf Zahir dan juga Batin.. Ampunkanlah segalan khilaf saya andai apa yang saya update selama ni menjengkelkan hati korang semua.. Tak terniat pun nak buat macam tu.. Dan kepada rakan2 saya, maafkan saya.. Ampunilah hamba ni yang selama ini selalu membuli tuan hamba semua.. Hope lepas buka sekolah, korang semua jadi KURus balik.. kay! haha