M I S S E Z Z A T I E
HOME ABOUT STUFF DASHBOARD follow




Hi, Assalamualaikum. I'm Izzati, sweet 18. DONE SPM THIS YEAR! Alhamdulillah.. Thanks Allah. Thanks for visit;


DE' PAST







TUTORIAL: Letak lagu Music Player terapung
Friday, February 15, 2013 | 0 comment(s)

Assalamualaikum...

Macam mana nk letak Music Player tapi yang ni terapung
macam lagu yang ada di blog saya tu.. di atas.. 
  • First pergi layout- Add a gadget- html/javascript
  • Paste kod ni
<center><object type="application/x-shockwave-flash" data="http://flash-mp3-player.net/medias/player_mp3_mini.swf" width="200" height="20"><param name="movie" value="http://flash-mp3-player.net/medias/player_mp3_mini.swf" /><param name="bgcolor" value="#ffffff" /><param name="FlashVars" value="mp3=KOD LAGU&amp;autoplay=1&amp;bgcolor=
ffffff&amp;loadingcolor=ff5d5d&amp;buttoncolor=ff8c8c&amp;slidercolor=ff8c8c" /></object></center></div>
  • Kalau nak cari lagu, pergi sini (saya cari lagu kat situ) carilah lagu apa yg korang suka..
  • Then tekanlah lagu yg korang cari tu..
*Kalau keluar soalan math, jwb jer and tekan download or enter


  • Ambil code mp3 url

  • Paste kat code tadi yang di boltkan merah
  • ha!.. paham tak?? kalo  paham bagus..
  • sekarang ni cara nk kasi tu terapung.. Pastekan kod ni di ATAS kod mp3 tadi 
<style type='text/css'>
a.linkopacity img {
filter:alpha(opacity=50);
-moz-opacity: 0.5;
opacity: 0.5;
-khtml-opacity: 0.5;}
a.linkopacity:hover img {
filter:alpha(opacity=100);
-moz-opacity: 1.0;
opacity: 1.0;
-khtml-opacity: 1.0; }
</style>
<div style='display:scroll; position:fixed; top:5px; left:-0px;'>
                               
                                 >warna merah, nak letak video tu kiri, kanan, atas or bawah..
                       > warna biru jarak video .. kalo korang letak 5px dari kiri, lima kali lah jaraknya.. 

Ada paham!!.. menjadi tak??Jyeah! berjaya~ Tahniah!!