M I S S E Z Z A T I E
HOME ABOUT STUFF DASHBOARD follow




Hi, Assalamualaikum. I'm Izzati, sweet 18. DONE SPM THIS YEAR! Alhamdulillah.. Thanks Allah. Thanks for visit;


DE' PAST







Mukadimah Ahad.. :)
Sunday, February 10, 2013 | 0 comment(s)

Assalamualaikum...

 Apa khabaq anda semua?.. sihat tak?.. dah lama tak update status.. bukan tak nak bukak blog, tapi malas.. alololo, jangan merajuk kay!
Lagipun kerja rumah berlambak sampai tak menang tangan nak buat.. hahaha.. tapi akhirnya, terpaksalah siapkan.. nanti kena babab ngan cikguuu ~smash~
Sekarang pun dah maleh nak lawat blog korang.. hihi.. nanti dah rajin sikit saya usha lah..
So, today, membebel kejap, boleh kan!

This is about friends and everybody yang suka cangat busybody dalam cerita hidup kita.. Saya memang tak suka orang yang selalu jaga tepi kain kita.. klah,jaga tak pe, jangan sampai nak tau isi dalamnya (perumpamaan.. Think Positif!).. For what orang tu buat macam tu.. Ianya cuma akan menjatuhkan air muka orang lain.. So, kepada awok2 semua, jadilah insan yang tak ada dua muka.. Harap paham.. Sometimes kita tak perasan yang kita dah terlebih-lebih 'sayang' kat orang tu sampai semua benda nak tau.. Dan jangan suka tabur FITNAH kay! berdosa.. menfitnah itu lebih berdosa daripada membunuh~ Best ke buat benda tu..??
Kalau berani, jawab lers~!!

Anyway,mukadimah hari ahad dah habis..
                                                      
Jangan sedih2..Banyak lagi cabaran yang perlu kita hadapi setiap hari.. Jadi tak perlulah nak merungut sangat.. Cuma saya ada satu soalan untuk anda semua, saya ni memang kuat bersastera erk?!! ayat skema kan..haha.. itu tak penting.. the most important thing is, your heart.. Kalau kita selalu cerita yang buruk tentang orang lain, hati kita akan jadi semakin hitam & akan kena balik kat kita dengan lebih dahsyat lagi..  Itulah hukum karma di dunia.. Bukan saya mendoakan tapi itulah hukum karma.. Hukum dunia..

Jadi, banyakkan bertaubat..~  
                                             Peace Uall!!    
Ingat Dan Renung-renungkan .. Selamat Beramal