M I S S E Z Z A T I E
HOME ABOUT STUFF DASHBOARD follow
Hi, Assalamualaikum. I'm Izzati, sweet 18. DONE SPM THIS YEAR! Alhamdulillah.. Thanks Allah. Thanks for visit;


DE' PASTPENTINGNYA PERSAHABATAN
Tuesday, June 12, 2012 | 0 comment(s)

ASSALAMUALAIKUM..!!

               HARI INI SAYA TELAH PELAJARI TENTANG PENTINGNYA MEMPUNYAI KAWAN.. TANPA KAWAN SIAPALAH KITA SEKARANG.. KAWANLAH YANG SELALU MEMBERI SOKONGA KEPADA KITA SELAIN IBU BAPA,MEREKALAH YANG SELALU MEMBERI KATA2 SEMANGAT KEPADA KITA. SAAT KITA MENGHADAPI PEPERIKSAAN, MEREKALAH YANG KATA ''GOOD LUCK'' KEPADA KITA.. MEREKA JUGALAH YANG MEMBERI KATA2 PERANGSANG KEPADA KITA UNTUK KITA LEBIH YAKIN MENGHARUNGI KEHIDUPAN.. MEREKA  SENTIASA ADA BERSAMA KITA..
                 
              TAPI ADA JUGA INSAN YANG TIDAK TAHU MENGHARGAI MEREKA. TIDAK TAHU UNTUK MENGENANG BUDI MEREKA.. SEMUA MANUSIA TIDAK SEMPURNA, TAPI KITA BOLEH JADI YANG SEMPURNA DIMATA KAWAN2 KITA.. SAAT MEREKA ADA KITA TAK TAHU NAK MENGAHRGAI MEREKA,SAAT MEREKA TIADA TERCARI-CARI MEREKA..

            KAWAN YANG SENTIASA MENDENGAR TANGISAN,KETAWA,KEGEMBIRAAN KITA ADALAH SAHABAT YANG BAIK.. SAHABAT IALAH KAWAN YANG RAPAT DENGAN KITA DAN TAHU WAKTU SUSAH SENANG KITA.. SAHABAT IALAH KAWAN YANG SENTIASA BERADA DI SISI DAN SENTIASA MENGAJAK KITA KEARAH KEBAIKAN.. SAHABAT IALAH KAWAN YANG TAHU MENGHARGAI KITA..
             
              THE MORAL OF THE STORY, HARGAILAH MEREKA SEMENTARA MEREKA MASIH TERDAYA UNTUK BERADA DI SISI KITA.. UNTUK BERADA BERSAMA-SAMA KITA MENGHARUNGI CABARAN HIDUP.. DALAM MASA YANG SAMA, JANGAN SESEKALI MENGHAMPAKAN KEPRCAYAAN MEREKA KEPADA KITA.. peace my friends!!